Akcesoria kuchenne

  • Obieraczka do młodych kartofli

    Pyszne są młode kartofelki. Okropne jest skrobanie młodych kartofelków. Dobrze, że są skrobaczki!

  • Maszynka do mielenia bakalii

    To rzecz absolutnie niezbędna dla każdego, kto lubi wypieki. Nie zastąpi jej ani młynek do kawy, ani maszynka do mielenia mięsa, ani tarka.

  • Zestaw narzędzi do grillowania

    Kto kocha grillowanie, powinien zaopatrzyć się w zestaw profesjonalnych narzędzi. Te najbardziej eleganckie zapakowane są w poręczne, łatwe do wrzucenia do bagażnika walizeczki.

  • Piekarnik czysty jak natura

    Kto próbował wyszorować wnętrze piekarnika z zaschniętego tłuszczu, ten wie, że zadanie nie jest proste. Zwykle używamy do tego silnych detergentów i tracimy mnóstwo czasu. Fajnie, że firmy produkujące AGD wymyśliły wreszcie system dzięki któremu...

  • Nóż do ostryg

    Nóż do ostryg musi mieć przede wszystkim mocny krótki uchwyt i dość grube, krótkie ostrze zakończone bardzo ostrym czubkiem.

  • Metalowa rękawica do otwierania skoru...

    Niezbędne akcesorium każdego profesjonalnego otwieracza ostryg, i małż świętego Jakuba, po polsku nazywanych przegrzebkami.

  • Szynkowar

    Własnoręcznie zrobiona szynka, baleron lub inna domowa wędlina nie tylko smakuje znakomicie ale też nie zawiera żadnych składników, których do niej nie dodamy. Urządzeniem niezbędnym dla masarza-amatora jest szynkowar.

  • Suszarka do warzyw i owoców

    Suszenie jest najstarszą formą konserwowania żywności. I jedna z najzdrowszych. Warto mieć suszarkę, bo w naszym klimacie trudno liczyć na wystarczająco silne słońce jesienią, czyli w porze suszenia grzybów i warzyw.

  • Sok, a może przecier?

    Sok? Wrzucam owoce lub warzywa do sokowirówki i 30 proc. cennych składników… wyrzucam do śmieci. Przecier? Przeciskam oporne kulki mozolnie przez gęste sito aż mi ręka cierpnie. Męczące…