Suszarka do warzyw i owoców

Drukuj
zdj. Biowin
Suszenie jest najstarszą formą konserwowania żywności. I jedna z najzdrowszych. Warto mieć suszarkę, bo w naszym klimacie trudno liczyć na wystarczająco silne słońce jesienią, czyli w porze suszenia grzybów i warzyw.

Działanie suszarki jest proste. Spirala grzejna umieszczona jest pod warstwami sit, na których układamy produkty. Ciepłe powietrze przechodzi przez kolejne warstwy, susząc produkty. Dzięki tej metodzie warzywa, owoce, czy grzyby tracą minimum witamin i substancji odżywczych. W urządzeniu można również suszyć kwiaty i zioła. Suszarka jest o wiele wygodniejsza i bezpieczniejsza niż suszenie grzybów i warzyw w piekarniku.

Suszarka dostępna jest w sklepie:

www.biowin.pl/biowin/dla-domu/suszarki-do-grzybow