Kuchnia Polska oczami Mike Colameco

Drukuj
Michael „Mike” Colameco, nowojorski szef kuchni i podróżnik jest gospodarzem programu „Mike Colameco’s Real Food”. Ostatni odcinek poświęcił kuchni polskiej.

Polski szlak prawdziwego jedzenia, rozpoczyna Mike od zwykłej domowej kuchni. Przemiła acz wymagająca pani domu uczy go jak przygotowywać farsz, jak lepić pierogi, robić pyzy, gotować żurek. Przejeżdżając prze Polskę Mike odwiedza rynki z produktami lokalnymi z małych gospodarstw. W dobrej przydrożnej restauracji realizuje reportaż o tym co jedzą Polacy w drodze i przeżywa prawdziwą kulinarną orgię. Wreszcie trafia do jedzeniowego raju w Atelier Amaro w Warszawie. Zobaczcie co dla nowojorskiego smakosza globtrotera przygotował zdobywca gwiazdki Michelin Wojciech Modest Amaro. To rzadka okazja, żeby podpatrzeć mistrza w trakcie gotowania.

Zobacz odcinek - kliknij