W zależności ile chcemy przekąsek - decydujemy się na ilość chleba i sera. Aby było to bardziej efektowne, można składniki wyciąć w okrąg (jak na zdjęciu). Na chlebie układamy plasterek żółtego sera, a na nim kawałek arbuza. Całość posypujemy pieprzem. Przed podaniem rzucamy listki świeżej bazylii. Na całość można polać odrobinę oliwy z oliwek.
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
arbuz | 1/2 szt |
chłeb | kilka kromek |
ser żółty | kilka plasterków |
bazylia | kilka listków |
pieprz | szczypta |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Ciasto na naleśniki
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 4. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 5. Makaron z boczkiem, szpinakiem i śmietaną
- 6. Ciasto na pizzę
- 7. Zapraszamy na nasz fanpage
- 8. Zaprawa do ryżu do sushi - proporcje
- 9. Jak gotować młode ziemniaczki?
- 10. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
Wydarzenia
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...