- Czas 5 min.
- Trudność
- Porcja dla
arbuz | 200 g bez skórki |
swiezy imbir | kawałek ok 2 cm |
limonka | 1/2 |
Świeża mięta do dekoracji | 1 |
To zadziwiające jak bardzo smak soku z arbuza różni się od smaku arbuza!
Obrany ze skórki imbir zetrzeć na tarce. Z arbuza starannie usunąć pestki i zmiksować go z imbirem. Odkroić plasterek limonki do dekoracji z reszty wycisnąć sok. Wmieszać do koktajlu. Podawać z listkami świeżej mięty.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...