- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
bakłażany | 4 małe |
granaty | 1 |
oliwa | 4 łyżki |
ocet balsamiczny | 2 łyżki |
miód | 2łyżeczki |
koperek posiekany | |
natka pietruszki, posiekana | |
sól i pieprz | |
Przekroić bakłażany na pół wzdłuż. Nagrzać piekarnik do 180 C. Skropić bakłażany oliwą, lekko posolić. Wstawić do piekarnika na 25 minut. Sprawdzić widelcem, czy są miękkie. Wyjąć ziarna z granatu. Wymieszać ocet z miodem i resztą oliwy. Polać bakłażany sosem, posypać pieprzem, ewentualnie dosolić. Posypać ziarenkami granatu i ziołami. Podawać ze świeżym, białym pieczywem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...