- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
pierś kurczaka podwójna | 1 |
brokuł | 1 mały |
gomasio | 4 łyżki |
zioła prowansalskie | 2 łyżki |
oliwa | 2 łyżki |
sól i pieprz | |
Piersi kurczaka, umyć, oczyścić, osuszyć, pokroić w spore kawałki. Natrzeć oliwą, ziołami, solą i pieprzem. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200C lub zgrillować. Brokuła umyć, podzielić na różyczki, ugotować na parze. Ułożyć na talerzach brokuły i mięso. Posypać gomasio (patrz: inspiracje). W wersji wegetariańskiej kurczaka można zastąpić usmażonym tofu lub panirem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...