Mięso oczyść, umyj, osusz i dokładnie posiekaj. Dopraw solą i pieprzem, dodaj ugotowaną kaszę i dokładnie wyrób, aż masa będzie się kleiła. Uformuj małe kotleciki i usmaż na patelni. Cukinię pokrój w plastry i usmaż na patelni na złoty kolor, dopraw solą i pieprzem. Bułeczki lekko przypiecz w piekarniku, gdy ostygną, posmaruj majonezem i ułóż pomidora, burgerki i cukinię.
- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
pierś z kurczaka | 1 |
posiekana pietruszka | 2 łyżki |
bułki pełnoziarniste | 6 |
kasza jęczmienna | 4 łyżeczki |
cukinia | 1 |
majonez | 2 łyżki |
sól | dowolna |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 3. Ciasto na naleśniki
- 4. Podział tuszy wołowej
- 5. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 6. Zaprawa do ryżu do sushi - proporcje
- 7. Ciasto na pizzę
- 8. Świąteczny bigos staropolski
- 9. Ketchup domowy
- 10. Święty Jacek z Pierogami
Wydarzenia
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...