- Czas przygotowania
- Czas oczekiwania 45 min.
- Trudność
- Porcja dla
Chorizo | 200 g |
oliwa z oliwek | 2 łyżki |
Cebula czerwona | 2 |
rozmaryn | 1 gałązka |
liść laurowy | 2 listki |
czerwone wino | 2 szklanki |
Kolendra natka | kilka gałązek |
Cebulę obrać i posiekać. Kiełbasę pokroić w plastry. W rondlu o grubym dnie rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej cebulę. Dodać kiełbasę i smażyć na małym ogniu aż z wędliny wytopi się sporo tłuszczu. Zalać czerwonym winem, dodać listki laurowe i rozmaryn, gotować na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Przed podaniem posypać posiekaną kolendrą. Podawać z bagietką lub wiejskim chlebem i szklaneczką czerwonego wina.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...