Zagotować ocet z cukrem, pokrojonym w kosteczkę imbirem, skórkami cytrusów i rodzynkami. Dodać jabłka. Gotować aż do uzyskania konsystencji dżemu. Podawać z mięsami na zimno.
- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
cukier | 1 szklanka |
ocet jabłkowy | 1 szklanka |
imbir świeży | 3 cm |
skórka starta z jednej pomarańczy |
skórka starta z jednej limonki | |
curry łagodne | 1 łyżka |
jabłka (duże, twarde i słodkie pokrojne w kostkę) | 3 |
rodzynki | spora garść |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...