Smaki życia
Zaloguj się Rejestracja Kontakt
  • Usuń
  • Zmień
Zapisz
Witaj »
  • Zobacz profil
  • Zakupy
  • Przepisy
Wyloguj się

Witaj

Zaloguj się lub utwórz konto

Mam konto ale nie mogę się zalogować

Facebook connect Google+ connect zaloguj się
  • Kuchnia
    • Przepisy
    • Porady
    • Inspiracje
    • Osobowości
    • Słownik kulinarny
    • Akcesoria kuchenne
    • Gadżety
    • Ciekawostki
  • Restauracje
    • Restauracje rekomendowane Polska i świat
    • Jak rozpoznać dobrą restaurację?
  • Dom i Wnętrza
    • Inspiracje
    • Porady
  • Śladami Smaków
    • Podróże
    • Moje odkrycia
    • Smaki regionów
    • Smaki, które podbiły świat
    • Smak na kulturę
  • Wydarzenia
    • 1 czerwca zjedz i wesprzyj młodzież! Przyłącz się
    • Konkurs Nowa odsłona Pana Łososia
    • Raj dla dzieci w Południowym Tyrolu
    • Polska uczta w londyńskiej restauracji Jamiego Oli
    • Kucharze dzieciom
    • Poczuj „smak” Berlina w Warszawie
    • ZARABIAJ NA KAWIE, warsztaty Segafredo Zanetti
    • Przygotuj się do Świąt w Południowym Tyrolu
    • Gęsina na św. Marcina
    • Polecamy
    • Komentarze
    • Smaki życia gwiazd
    • Konkurs
  • O mnie
      • Sklep
        • Ceny
        • Koszyk 0.00 PLN
      • profil
        • Dodaj przepis
        • Moje przepisy
        • Moje zakupy
        • Ustawienia
        • Schowek
        • Pytanie do Magdy G.
        • Ebook
      • Strona główna »
      • Kuchnia»
      • Przepisy»
      • Ciasto marchewkowe

      Ciasto marchewkowe

      Drukuj

      Przepis użytkownika

      • Czas 1 godz. 50 min.
      • Trudność
      • Porcja dla
      cukier puder 400 gram
      100 g kremowego serka 100 gram
      masło 50 gram
      jajka 2
      brązowy cukier 200 gram
      olej roślinny 150 ml
      drobno starta marchewska 200 gram
      drobno pokrojony ananas 200 gram
      wiórki kokosowe 50 gram
      mąka 200 gram
      cynamon sól soda proszek do pieczenia 1 łyżeczka

      Aby zrobić polewę należy mikserem ucieram serek wraz z masłem. Dodać  cukier puder, w 3 częściach, cały czas ucierając.  Wstawić do lodówki na ok. 30 min.

      Następnie ciasto- Ubić jajka aby podwoiły swoją objętość. Dodać cukier i dalej ubijać aż masa będzie gładka i puszysta. Wciąż ubijać na wysokich obrotach, dolewać ciągłym, cieniutkim strumieniem olej. Do powstałej masy dodać marchewkę, ananasa, orzechy, wiórki kokosowe i delikatnie mieszać Dodać przesianą mąkę, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i sól, delikatnie łącząc wszystkie składniki.  Przełożyć do małej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 1 godzinę, w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. Wystudzone ciasto przekroić poziomo na 2 części. Spód smarować1/3 ilości polewy. Przykryć górą ciasta i smarować resztą polewy. Wstawić do lodówki.

      Tweeter
      

      Najpopularniejsze wpisy

      • 1. Ciasto na naleśniki
      • 2. Makaron z cukinią i pieczarkami
      • 3. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
      • 4. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
      • 5. Szybkie ciasto z wiśniami
      • 6. Podział tuszy wołowej
      • 7. Jak gotować ryż na sypko
      • 8. Ciasto na pizzę
      • 9. Zaprawa do ryżu do sushi - proporcje
      • 10. Biały chłodnik z Podlasia

      Wydarzenia

      • Spółka Smaki Życi...

        Spółka Smaki Życia oświadcza:

      • Gastro Targ na Ch...

        Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...

      Domowe inspiracje

      • Kawa w filiżance ...

        Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...

      • Erica z Afryki

        Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...

      Śladami smaków

      • Skąd się wzięły f...

        Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...

      • Arbuz, czyli melo...

        Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...

      Co masz w lodówce?

      • Kuchnia
      • Restauracje
      • Dom i Wnętrza
      • Śladami Smaków
      • Wydarzenia
      • O mnie
      • Sklep
      • Reklama
      • POTRAWY WIELKANOCNE
      • profil
      Ciasto marchewkowe - Przepisy. Ciasto marchewkowe to przepis, którego autorem jest: rachela

      Smaki Życia na Facebooku

      Smaki Życia

      Kontakt

      Newsletter smaków życia

      Bądź z nami wszędzie tam gdzie jesteś i zapisz się do naszego newslettera

      Rezygnuję

      Witaj
      Od teraz spodziewaj się najświeższych nowości ze strony Smaki Życia.

      Rezygnuję

      Jeżeli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, zaloguj się i zrezygnuj z subskrypcji.

      Witaj
      Aby zrezygnować z newslettera Smaki Życia naciśnij przycisk "Rezygnuję". W przeciwnym wypadku - Anuluj.

      Rezygnuję

      polityka prywatności

      Copyrights 2022 Smaki Życia.