Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Chcąc, aby masa była mniej gęsta, można dodać kilka kropel wody. Orzechy pokruszyć i dodać do masy. Arbuza pokroić w trójkąty. Jeden kąt maczać w polewie lub łyżeczką oblewać owoc z góry. Poczekać, aż masa zastygnie. W tym celu owoc można umieścić w lodówce.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
abuz | 1 szt |
czekolada gorzka | 1 szt |
orzechy laskowe | garść |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Zapraszamy na nasz fanpage
- 2. Kartacze
- 3. Ciasto na naleśniki
- 4. Podział tuszy wołowej
- 5. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 6. Świąteczny bigos staropolski
- 7. Ciasto na pizzę
- 8. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 9. Jedyny w Polsce venenciador
- 10. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...