Ugotowane jajka obrać, przeciąć na połówki i oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć na jednolitą masę z majonezem. Dodać sól i pieprz, wymieszać. Na koniec delikatnie dodać posiekany drobno szczypiorek. Masę nakładać na pozostałą część jajka (wypełnić miejsce po ugotowanym żółtku). Chcąc uatrakcyjnić naszą potrawę jajka przyozdobić kolorowym pieprzem, marynowanymi grzybkami lub kawałkami orzechów włoskich.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
jajka | 8 |
majonez | 3 łyżki |
sól | szczypta |
pieprz | szczypta |
szczypiorek | garść |
kolorowy pieprz | kilka ziaren |
marynowane opieńki | kilka |
orzechy włoskie | 3 |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Ciasto na naleśniki
- 2. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 3. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 4. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 5. Szybkie ciasto z wiśniami
- 6. Podział tuszy wołowej
- 7. Jak gotować ryż na sypko
- 8. Ciasto na pizzę
- 9. Zaprawa do ryżu do sushi - proporcje
- 10. Biały chłodnik z Podlasia
Wydarzenia
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...