- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
kwiaty cukinii | 10 |
ser ricotta | 300 gram |
gałka muszkatołowa | szczypta |
sól | |
masło klarowane | 3 łyżki |
Kwiaty cukinii umyć. Ser wymieszać z gałką muszkatołową i szczyptą soli. Kwiaty nafaszerować nie dając zbyt dużo sera, żeby nie popękały w czasie smażenia. Na patelni rozpuścić masło. Kwiaty smażyć z dwóch stron po 20-30 sekund z każdej. Podawać skropione sokiem z cytryny.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...