Umyć, osuszyć i ewentualnie przekroić filety. Lekko rozbić drewnianym tłuczkiem. Wymieszać oliwę, czosnek przeciśnięty przez praskę, ocet, sos sojowy, chili, 2 szczypty soli i 2 szczypty pieprzu. Zalać mięso marynatą i wstawić na 3 godziny do lodówki. Lekko osączyć mięso z zalewy i grillować około 4-5 minut z każdej strony.
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
filet z piersi kurczaka | 750 g |
czosnek | 3 ząbki |
oliwa | 0,25 szklanki |
ciemny sos sojowy | 2 łyżki |
ocet jabłkowy | 3 łyżki |
chili mielone | 0,25 łyżeczki |
pieprz | |
sól | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...