- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
bakłażany | 2 |
oliwa | 3 łyżki |
natka pietruszki | pół pęczka |
czosnek rozgnieciony | 3 ząbki |
masło | 50g |
sól i pieprz | |
Bakłażany umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Posypać solą i odstawić na 15 minut. W tym czasie umyć, osuszyć i posiekać pietruszkę. Miękkie masło wymieszać z roztartym czosnkiem i solą. Bakłażany osuszyć papierowym ręcznikiem, posmarować oliwą i zgrillować. Gorące posmarować masłem pietruszkowym. Udekorować listkami natki.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...