- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
średnie krewetki | 20 |
ananas | 2 plastry |
czerwona papryka | pół |
żółta papryka | pół |
zielona papryka | pół |
sok z 1 cytryny | |
pieprz kajeński | 1/4 łyżeczki |
sól, kolorowy pieprz | |
truskawki, czereśnie | kilkanaście |
Papryki obrać, pokroić na kawałeczki. Krewetki zalać sokiem z cytryny wymieszanym z pieprzem kajeńskim. Odstawić na kilka minut. Na szpadki nadziewać krewetki na przemian z kolorową papryką. Na inne szpadki ananasa pokrojonego w kawałki na przemian z truskawkami i czereśniami. Zgrillować. Szaszłyki krewetkowe posypać solą, wszystkie świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...