Herbatę zalać gorącą wodą. Plasterek pigwy posypać cukrem i odstawiać na 15 minut, tak, aby puściła sok. Do herbaty dorzucić zasypany cukrem plasterek pigwy i wymieszać. Następnie dodać cynamon i goździk. Podawać gorącą.
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
herbata liściasta | 1 łyżeczka |
pigwa | 1 plasterek |
goździk | 1 |
cynamon | szczypta |
cukier | 1 łyżeczka |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Podział tuszy wołowej
- 2. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 3. Sałatka z awokado i surimi
- 4. Ciasto na naleśniki
- 5. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 6. Bukiet karmelizowanej marchwi
- 7. Kuchnia fusion
- 8. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 9. Pizza „Jak u Mammy”
- 10. Tzatziki
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...