Do garnka wlać 1 litr wody, dodać 2 łyżki octu. Kiedy woda będzie gotująca, po środku garnka zrobić wirek i wrzucić jajko. Gotować około 2 min. Awokado obrać i pokroić na plasterki. Kromkę chleba razowego można włożyć do tostera, aby pieczywo było chrupkie. Na chleb położyć awokado - posypać solą ziołową, a na to jajko i ponownie należy posypać solą ziołową.
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
jajko | 1 szt |
awokado | 1 szt |
chleb razowy | 1 kromka |
sól ziołowa | szczypta |
ocet | 2 łyżki |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...