Smaki życia
Zaloguj się Rejestracja Kontakt
  • Usuń
  • Zmień
Zapisz
Witaj »
  • Zobacz profil
  • Zakupy
  • Przepisy
Wyloguj się

Witaj

Zaloguj się lub utwórz konto

Mam konto ale nie mogę się zalogować

Facebook connect Google+ connect zaloguj się
  • Kuchnia
    • Przepisy
    • Porady
    • Inspiracje
    • Osobowości
    • Słownik kulinarny
    • Akcesoria kuchenne
    • Gadżety
    • Ciekawostki
  • Restauracje
    • Restauracje rekomendowane Polska i świat
    • Jak rozpoznać dobrą restaurację?
  • Dom i Wnętrza
    • Inspiracje
    • Porady
  • Śladami Smaków
    • Podróże
    • Moje odkrycia
    • Smaki regionów
    • Smaki, które podbiły świat
    • Smak na kulturę
  • Wydarzenia
    • 1 czerwca zjedz i wesprzyj młodzież! Przyłącz się
    • Konkurs Nowa odsłona Pana Łososia
    • Raj dla dzieci w Południowym Tyrolu
    • Polska uczta w londyńskiej restauracji Jamiego Oli
    • Kucharze dzieciom
    • Poczuj „smak” Berlina w Warszawie
    • ZARABIAJ NA KAWIE, warsztaty Segafredo Zanetti
    • Przygotuj się do Świąt w Południowym Tyrolu
    • Gęsina na św. Marcina
    • Polecamy
    • Komentarze
    • Smaki życia gwiazd
    • Konkurs
  • O mnie
      • Sklep
        • Ceny
        • Koszyk 0.00 PLN
      • profil
        • Dodaj przepis
        • Moje przepisy
        • Moje zakupy
        • Ustawienia
        • Schowek
        • Pytanie do Magdy G.
        • Ebook
      • Strona główna »
      • Kuchnia»
      • Przepisy»
      • VOG Muffiny mocno bakaliowe

      VOG Muffiny mocno bakaliowe

      Drukuj

      Przepis użytkownika

      • Czas przygotowania 1 godz.
      • Czas oczekiwania 20 min.
      • Trudność
      • Porcja dla
      BackMit mak mielony 1/2 szklanki
      BM orzechy laskowe tarte 1/2 szklanki
      jogurt 250 ml
      syrop amaretto 2 łyżki
      jajko 1
      olej Rapso 1/3 szklanki
      mąka 15 szklanki
      cukier 1/2 szklanki
      proszek do pieczenia 1 łyżeczka
      soda 1 łyżeczka
      Kresto wiórki kokosowe 2 łyżki
      Śmietana 30 250 ml
      cukier puder 3 łyżki
      fix do bitej śmietany 1
      Kresto śliwki suszone 100 g
      serek typu philadelphia 100 g

      1. Jogurt, jajko, olej i  syrop amaretto mieszamy w jednej miseczce.

      2. W drugiej miseczce mieszamy sodę,proszek do pieczenia, mąkę, cukier, mak i orzechy mielone.

      3. masę mokrą łączymy z suchą przez chwilę mieszając (do połączenia składników)

      4. pieczemy w piekarniku nagranym uprzednio do 180 stopni przez 20 minut

      5, Schłodzoną bitą śmietanę ubijamy. Potem dodajemy fix, wiórki kokosowe i 2 łyżki cukru pudru i jeszcze przez chwilę ubijamy dalej.

      6. serek philadelphia, śliwki suszone i 1 łyżkę cukru pudru miksujemy blenderem na gładką masę.

      7. na ostudzone muffinki wykładamy szprycką warstwę kremu śliwkowego, później warstwę bitej śmietany.

      8. dekorujemy chwilę pzed podaniem (w tym przypadku kolorowe lukrowe perełki i kawałek śliwki ze śliwowicy ;) ) Smacznego.

      PS. Muffiny przed przyjściem gości przechowujemy w lodówce (bita śmietana "płynie" momentalnie.

      Tweeter
      

      Najpopularniejsze wpisy

      • 1. Ciasto na naleśniki
      • 2. Makaron z cukinią i pieczarkami
      • 3. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
      • 4. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
      • 5. Szybkie ciasto z wiśniami
      • 6. Podział tuszy wołowej
      • 7. Jak gotować ryż na sypko
      • 8. Ciasto na pizzę
      • 9. Zaprawa do ryżu do sushi - proporcje
      • 10. Biały chłodnik z Podlasia

      Wydarzenia

      • Spółka Smaki Życi...

        Spółka Smaki Życia oświadcza:

      • Gastro Targ na Ch...

        Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...

      Domowe inspiracje

      • Kawa w filiżance ...

        Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...

      • Erica z Afryki

        Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...

      Śladami smaków

      • Skąd się wzięły f...

        Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...

      • Arbuz, czyli melo...

        Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...

      Co masz w lodówce?

      • Kuchnia
      • Restauracje
      • Dom i Wnętrza
      • Śladami Smaków
      • Wydarzenia
      • O mnie
      • Sklep
      • Reklama
      • POTRAWY WIELKANOCNE
      • profil
      VOG Muffiny mocno bakaliowe - Przepisy. VOG Muffiny mocno bakaliowe to przepis, którego autorem jest: Ewelina eS

      Smaki Życia na Facebooku

      Smaki Życia

      Kontakt

      Newsletter smaków życia

      Bądź z nami wszędzie tam gdzie jesteś i zapisz się do naszego newslettera

      Rezygnuję

      Witaj
      Od teraz spodziewaj się najświeższych nowości ze strony Smaki Życia.

      Rezygnuję

      Jeżeli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, zaloguj się i zrezygnuj z subskrypcji.

      Witaj
      Aby zrezygnować z newslettera Smaki Życia naciśnij przycisk "Rezygnuję". W przeciwnym wypadku - Anuluj.

      Rezygnuję

      polityka prywatności

      Copyrights 2022 Smaki Życia.