Przygotować sos. Pomarańczkę odfiletować, pokroić w kostkę. Włożyć do rondla, dodać cukier, lekko skarmelizować. Dodać pokrojone migdały i resztę owoców. Wymieszać, zostawić do ostygnięcia. Na kromkach pumpernikla ułożyć plastry sera, polać bakaliowym sosem.
- Czas 30 dni
- Trudność
- Porcja dla
Pumpernikiel (okrągłe kromki) | 6 |
ser kozi dojrzewający (okrągłe plasterki) | 6 |
na sos: | |
migdały | 6 |
rodzynki | garść |
karmelizowane owoce | 1/3 szklanki |
pomarańcza | 1 |
cukier | 1 łyżka |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...