kanapka dla niejadka

  • Czas 20 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
chleb tostowy kromka
sałata karbowana 2 listki
ser żółty 1 plasterek
jajko 1 szt
ogórek gruntowy 1 szt
marchewka 1 szt
czarne oliwki mały słoik

Świeże warzywa dokładnie myjemy. Chleb zapiekamy w tosterze, tak aby był chrupiący. Jajko gotujemy na twardo. Na liściach sałaty kładziemy kromkę, na niej plasterek żółtego sera. Jajko kroimy w plasterki i kładziemy go na serze tak, aby imitował oczy. Plasterek ogórka przekrajamy na pół i układamy po bokach kanapki. Czarne oliwki kroimy na plasterki i układamy je na jajkach oraz na dole kanapki. Marchewkę kroimy w słupki i układamy między jajkami, oraz na środku kanapki. Warzywo można wcześniej podgotować, aby było delikatnie miękkie. 

W taki sposób zwykła kanapka przerodziła się w apetyczną sówkę w sam raz dla malucha!

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.