- Czas 25 min.
- Trudność
- Porcja dla
kapusta pak choi | 4 |
Szynka dojrzewająca | 8 plastrów |
Smalec ze śliwką wędzoną | 8 łyżeczek |
Sól, cukier | po łyżeczce |
Zagotować 1,5 litra wody z solą i cukrem. Kapustę oczyścić ze zwiędłych liści, odciąć piętki i umyć liście. Włożyć liście na 2 minuty do wrzątku, odcedzić, ostudzić. Zawinąć liście w pakieciki owinąć ciasno szynką. Rozgrzać smalec na patelni, obsmażyć pakieciki ze wszystkich stron, przełożyć na talerz, polać smalcem na którym się smażyły. Podawać na gorąco.
*Kup smalec w naszym sklepie - Kliknij
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...