- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
kasza kukurydziana | 200g |
orzechy różne | 100g |
miód, najlepiej cynamonowy z naszej spiżarni | 4-6 łyżek |
masło | 2 łyżki |
sól | łyżeczka |
Kaszę zalać wrzątkiem z dodatkiem soli i gotować, mieszając w naczyniu o bardzo grubym dnie 40 minut. (Jeśli użyjemy kaszy drobniejszej ugotuje się szybciej, nie polecam jednak kaszki błyskawicznej.) W tym czasie podprażyć orzechy na suchej patelni. Gdy kasza jest gotowa wymieszać ja dokładnie z masłem. Posypać orzechami i polać płynnym miodem. Podawać natychmiast. Znakomity do tego dania będzie miód cynamonowy z naszego sklepu. Aromaty miodu, orzechów i cynamonu znakomicie do siebie pasują! Pyszny miód o mocnej nucie cynamonu kupisz tu:
http://www.smakizycia.pl/sklep/miod-wielokwiatowy-z-cynamonem/
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Wafle gdańskie
- 4. Ciasto na naleśniki
- 5. Gruszka z szynką parmeńską
- 6. Dzyndzałki z hreczką, czyli pierogi z kaszą gry...
- 7. Kuchnia Polska oczami Mike Colameco
- 8. Pierogi ze szczupaka
- 9. Ciasto na pizzę
- 10. Otwieranie ostryg krok po kroku
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...