Kindziukowe ruloniki

  • Czas 20 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
Delikatny twarożek 25 dag
masło 5 dag
Świeże zioła ( tymianek, bazylia ...) garść
ząbek czosnku 1
skórka otarta z cytryny 1
Kindziuk 20 plasterków
sałata kilka liści
Przepis kuchni podlaskiej z książki Magdy Gessler "Smaczna Polska".

Do miksera wkładamy twarożek, masło oraz posiekane zioła. Miksujemy, żeby składniki połączyły się, tworząc gładką masę. Mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i skórką z cytryny. Gotową masą smarujemy plastry kindziuka i zwijamy je w ruloniki. Układamy na liściach sałaty.

Przepis pochodzi z książki Magdy Gessler - "Smaczna Polska"

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.