- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
ciemne czereśnie bez pestek | 1 kg |
cukier trzcinowy żelujący | 1 kg |
czerwony pieprz | 1łyżka |
skórka i sok z 2 cytryn | |
Połowę czereśni zmiażdżyć i dodać do nich skórkę, sok z cytryn i cały cukier. Wymieszać i odstawić na godzinę. Po upływie tego czasu zagotować, dodać pieprz i utrzymywać w stanie wrzenia przez 5 minut. Przelać do wypieczonych w piekarniku słoików i dokładnie zakręcić wygotowanymi zakrętkami. Obrócić do góry dnem i zostawić do ostygnięcia.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...