- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
truskawki | 1 kg |
cyrtyny | 2 |
cukier trzcinowy żelujący | 1 kg |
likier Amaretto | 100ml |
lekko podprażone płatki migdałowe | 1 szklanka |
Połowę truskawek rozgnieść na miazgę, dodać cały cukier żelujący i sok z 2 cytryn. Dokładnie wymieszać i odstawić. Zagotować i gotować 5 minut, odszumować. Wymieszać z płatkami migdałowymi i likierem. Gorące konfitury włożyć do słoików. Postawić do góry dnem aż do wystygnięcia.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...