Kotleciki mielone z pieczarkami i cebulą

  • Czas 10 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
mięso mielone 0,5 kg
pieczarki 400 g
jajka 2
bułka tarta
olej
papryka słodka
cebula 1
mąka 1 szklanka
masło 1 łyżka
sól
pieprz

Doprawić mielone mięso solą, pieprzem i papryką. Dodać jajko i wymieszać.

Pokroić cebulę i pieczarki w kostkę. Cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, dodać pieczarki i podsmażać ok. 4 minut. Wymieszać cebulę, pieczarki i mięso. Formować kotleciki. Obtaczać w bułce tartej oraz jajku. Smażyć na patelni na złocisty kolor. Ozdobić świeżym koperkiem.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.