Ugotować 6 jajek na twardo. Posiekać natkę pietruszki. Moczyć bułkę w mleku przez 10 minut. Jajka i ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Szynkę pokroić w kosteczkę. Wymieszać odciśniętą bułkę z resztą składników. Dodać surowe jajko. Wyrobić i doprawić. Z masy formować kotleciki. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.
- Czas 35 min.
- Trudność
- Porcja dla
jajka | 7 |
szynka | 60 g |
ser żółty | 60 g |
natka pietruszki | |
bułka | 1 |
bułka tarta | |
olej | |
mleko | 150 ml |
sól | |
pieprz | |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Ciasto na naleśniki
- 2. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 3. Podział tuszy wołowej
- 4. Jak gotować ryż na sypko
- 5. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 6. Ciasto na pizzę
- 7. Makaron z boczkiem, szpinakiem i śmietaną
- 8. Placki ziemniaczane
- 9. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 10. Policzki wołowe
Wydarzenia
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...