Ugotować 6 jajek na twardo. Posiekać natkę pietruszki. Moczyć bułkę w mleku przez 10 minut. Jajka i ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Szynkę pokroić w kosteczkę. Wymieszać odciśniętą bułkę z resztą składników. Dodać surowe jajko. Wyrobić i doprawić. Z masy formować kotleciki. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.
- Czas 35 min.
- Trudność
- Porcja dla
jajka | 7 |
szynka | 60 g |
ser żółty | 60 g |
natka pietruszki | |
bułka | 1 |
bułka tarta | |
olej | |
mleko | 150 ml |
sól | |
pieprz | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...