- Czas przygotowania 10 min.
- Czas oczekiwania 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
Mięso wyjąć z lodówki aby się ociepliło i posolić. Comber pozostawić w całości – przed pieczeniem nie kroić na kotlety. Piekarnik nagrzać do 150°C. Rozgrzać patelnię i dokładnie obsmażyć mięso z każdej strony. Obsmażony comber wstawić do nagrzanego piekarnika na 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika zostawić mięso na kilka minut aby odpoczęło. Doprawić pieprzem. Pokroić na kotlety. Podawać z warzywami sezonowymi i purée.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...