- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
naleśniki | 9-10 sztuk |
ugotowana kasza gryczana | 1,5 szklanki |
twaróg | 200 gram |
cebula | |
suszony cząber | szczypta |
wędzony boczek | 100 gram |
masło klarowane | do smażenia |
bułka tarta | do obtoczenia krokie |
jajko | |
sól i pieprz | |
Przygotować około 9-10 naleśników (np. według tego przepisu). Cebulę drobno posiekać. Patelnię postawić na ogniu. Wrzucić posiekany boczek i cebulę. Kiedy cebula się zeszkli zdjąć z ognia. Cebulę, boczek, kaszę, suszony częber i twaróg wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Nafaszerować naleśniki. Każdy naleśnik obtoczyć najpierw w rozkłóconym jajku, a potem w bułce tartej. Podsmażać na klarowanym maśle tuż przed podaniem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...