Ciągnące się włókna kapusty opadają na brodę, lekko ja parząc ale warto!
Przepisy - Kuchnia regionalna
-
-
Chmielnicka gęś pieczona
Czas przygotowania 2 godz. Trudność Czas oczekiwania 2 dni Porcja dla Składników 4 -
Zalewajka świętokrzyska
Prosta a niezwykle smaczna zupa od lat obecna w kuchni świętokrzyskich czarownic.
Czas przygotowania 30 min. Trudność Porcja dla Składników 11 -
Wafle gdańskie
Upieczone wafle posypane cukrem pudrem, posmarowane miodem lub powidłami stanowiły na Kaszubach ulubiony dodatek do popołudniowej kawy.
Czas przygotowania 15 min. Trudność Porcja dla Składników 7 -
Gołąbki z pęczaku i grzybów
Czas przygotowania 1 godz. Trudność Czas oczekiwania 8 godz. Porcja dla Składników 8 -
Plince z pomoćką
Oto mazurski przepis z gospody „Pod Czarnym Łabędziem”.
Czas przygotowania 1 godz. Trudność Porcja dla Składników 12 -
Dzyndzałki z hreczką, czyli pierogi z...
Przepis kuchni warmińsko-mazurskiej z gospody Pod Czarnym Łabędziem.
Czas przygotowania 1 godz. 30 min. Trudność Porcja dla Składników 12 -
Pierogi ze szczupaka
Przepis z Karczmy Stary Młyn.
Czas przygotowania 2 godz. Trudność Porcja dla Składników 10 -
Chleb razowy na zakwasie
Przepis z Dworu Kaliszki z Białej Piskiej.
Czas przygotowania 1 godz. Trudność Czas oczekiwania 8 godz. Porcja dla Składników 5
Najpopularniejsze wpisy
-
Dla wielbicieli makaronu zakup takiej maszynki to z pewnością opłacalna inwestycja.
-
Na pytanie po co komu wirówka do suszenia sałaty odpowiedź jest prosta – żeby mieć smaczną sałatę.
-
Pomysł wydaje się tak prosty, że aż dziw, że nikt na to nie wpadł wcześniej. Cudownie rzeźbiony w...
-
Choć arbuz dzięki zawartości cytruliny działa jak viagra, w dawnej Polsce był stosowany do studze...
-
Sok z arbuza nie tylko gasi pragnienie w upalny dzień, nie tylko zaskakuje smakiem (nieco innym i...