Podaję posypane szczypiorkiem z gorącym sosem z granatów.
- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
duża pierś z kurczaka | 1 |
jajko | 1 |
szklanki drobno posiekanych włoskich orzechów | 1/2 |
szklanki mąki pszennej | 1/4 |
łyżki masła | 2 |
olej | 1/2 szklanki |
szklanki białego wytrawnego wina | 1/3 |
mała cebulka | 1 |
szklanki bulionu drobiowego | 1/2 |
szklanki soku wyciśniętego z ziarenek z granatu | 1/3 |
łyżeczki miodu | 2 |
łyżki wyłuskanych ziarenek z granatu | 4 |
sól | szczypta |
pieprz | szczypta |
łyżki masła | 2 |
szklanki soku wyciśniętego z ziarenek z granatu | 1/3 |
łyżeczki miodu | 2 |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Ciasto na naleśniki
- 2. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 3. Podział tuszy wołowej
- 4. Jak gotować ryż na sypko
- 5. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 6. Ciasto na pizzę
- 7. Makaron z boczkiem, szpinakiem i śmietaną
- 8. Placki ziemniaczane
- 9. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 10. Policzki wołowe
Wydarzenia
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...