Kurczak w panierce z orzechów włoskich z dziwnym sosem...

  • Czas 1 godz.
  • Trudność
  • Porcja dla
duża pierś z kurczaka 1
jajko 1
szklanki drobno posiekanych włoskich orzechów 1/2
szklanki mąki pszennej 1/4
łyżki masła 2
olej 1/2 szklanki
szklanki białego wytrawnego wina 1/3
mała cebulka 1
szklanki bulionu drobiowego 1/2
szklanki soku wyciśniętego z ziarenek z granatu 1/3
łyżeczki miodu 2
łyżki wyłuskanych ziarenek z granatu 4
sól szczypta
pieprz szczypta
łyżki masła 2
szklanki soku wyciśniętego z ziarenek z granatu 1/3
łyżeczki miodu 2
Podaję posypane szczypiorkiem z gorącym sosem z granatów.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.