Filety umyć, osuszyć, lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Rozgrzać olej na patelni. Usmażyć filety z obu stron. Wyjąć mięso z patelni, trzymać w cieple. Na patelnię wlać bulion i gotować, aż wyparuje połowa objętości. Dołożyć kapary do sosu. Polać filety sosem, posypać pieprzem. Podawać z sałatami.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
pojedyncze piersi z kurczaka | 2 |
kapary | 2 łyżki |
bulion warzywny | 1 szklanka |
olej rzepakowy lub słonecznikowy | 4 łyżki |
sól i pieprz | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...