Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w poprzeczne dość szerokie plastry. Natrzeć solą i pieprzem. Pieczarki oczyścić pokroić w plasterki. Pora (tylko białą część) dokładnie opłukać, pokroić w plasterki. Rozgrzać oliwę na patelni. Smażyć plastry kurczaka z jednej strony na złoto. Odwrócić, dodać na patelnię pieczarki, smażyć na silnym ogniu. Gdy pieczarki odparują, dodać pory. Smażyć krótko, aby pory były półtwarde. Doprawić solą i pieprzem. Oddzielnie można podać śmietanę lub gęsty jogurt.
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
gruby por | 1 |
pieczarki | 200 g |
Podwójna pierś kurczaka | 1 |
oliwa | do smażenia |
sól i pieprz | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...