Ciasto dzielimy na 4 prostokąty. Tniemy boki (te krótsze) na paski (ciasto wygląda, jakby wyrwano je z niszczarki), zostawiając pośrodku fragment ciasta szerokości ok. 5 cm.
Zawijamy pierś w roladkę. Następnie zaplatamy na niej paski ciasta (naprzemiennie, jak sznurowadła lub gorset
Roladki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni Celsjusza. I mumie gotowe! <span rgb(51,="" 51,="" 51);="" font-family:="" 'lucida="" grande',="" tahoma,="" verdana,="" arial,="" sans-serif;="" font-size:="" 11px;="" line-height:="" 14px;"=""> Podawać koniecznie z sosem czosnkowym. </span></p> <p> </p> <p> Smacznego!</p><p></p>
- Czas 1 godz. 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
piersi z kurczaka | 2 sztuki |
mrożone ciasto francuskie | 1 opakowanie |
żółty ser | 4 plastry |
majonez | 4 łyżki |
brokuł | 1 sztuka |
sól | szczypta |
pieprz | szczypta |
oregano | szczypta |
papryka ostra | szczypta |
jajo do posmarowania | 1 sztuka |
sos czosnkowy | odrobina |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...