Podsmażyć na maśle pokrojone bakalie. Dodać miód i syrop różany. Całość smażyć kilka minut, mieszając. Dodać masę makową oraz ugotowaną pszenicę. Jeszcze dwie minuty podsmażać. Można podawać na zimno lub gorąco.
- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
masa makowa | 30 g |
miód | 20 g |
syrop różany | 10 g |
ugotowana pszenica | 150 g |
bakalie (orzechy, migdały itp.) | 80 g |
rodzynki | |
masło | do smażenia |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...