Łosoś w orzechowej panierce

  • Czas 1 godz.
  • Czas oczekiwania 25 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
Łososia 500
Masła np Osełkowego 100 g
Musztarady 3 łyżki
Bułki tartej 4 łyżki
Orzechy włoskie posiekane 4 łyżki
natka pietruszki 4 łyżeczki
sól szczypta
pieprz szczypta
miód 1 łyżka

1. W małej misce wymieszaj roztopione masło , musztardę i miód . Odłóż ją na bok . W kolejnej miseczce wymieszaj tartą bułkę , orzechy i pietruszkę . 2. Filet potnij na 4 cm paski,posól i dopraw piepszem .Wysmaruj każdy filet mieszanką musztardowo-miodową . Posyp bułką tartą wymieszaną z orzechami i pietruszką . 3. Następnie ułóż filety w naczyniu żaroodpornym i piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 st. przez 25 minut . Mozna podawać z pieczonymi ziemniakami .

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.