Filety z łososia wstawić do dużej miski, obłożyć świeżą natką pietruszki, skropić wodą, polać oliwą, przykryć i pozostawić na noc w lodówce. Wyciągnąć łososia z lodówki, przyprawić solą, pieprzem, cytryną i delikatnie posmarować oliwą. Ułożyć na grillu i piec przez około 35 minut
- Czas 45 min.
- Trudność
- Porcja dla
filet z łososia | 5 |
oliwa z oliwek | 1 |
natka pietruszki | 4 |
sól | - |
pieprz | - |
cytryna | 1 |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...