Filet z łososia natrzeć solą, pieprzem i posiekanym koperkiem, a także skropić sokiem z cytryny. Tak zamarynowaną rybę odstawić na 15 min. W tym czasie posiekać kolejną porcję koperku i połączyć z jogurtem. Dodać odrobinę soli i pieprzu. Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego (nalezy nasmarować dno kilkoma kroplami oliwy, aby całość nie przywarła do dna) i polać jogurtem z koperkiem. Całość zapiekać około 20 - 25 min. w temp. 180 C.
- Czas 45 min.
- Trudność
- Porcja dla
łosoś | 250 g |
cytryna | 1 szt |
pieprz | szczypta |
sól | szczypta |
jogurt naturalny | 175 g |
koperek | pęczek |
oliwa z oliwek | kilka kropel |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...