- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
filet z łososia | 150 g |
szpinak | 200 g |
szalotki | 2 |
oliwa | 2 łyżki |
wiórki skórki pomarańczowej | do dekoracji |
sól i kolorowy pieprz | |
Filet opłukać i ugotować na parze (ok. 20 minut). Szpinak opłukać. Szalotki posiekać. W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić szalotki i zeszklić. Dodać szpinak. Poddusić aż opadnie. Doprawić solą i świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Ułożyć filet na szpinaku, posypać solą i pieprzem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...