Smaki życia
Zaloguj się Rejestracja Kontakt
  • Usuń
  • Zmień
Zapisz
Witaj »
  • Zobacz profil
  • Zakupy
  • Przepisy
Wyloguj się

Witaj

Zaloguj się lub utwórz konto

Mam konto ale nie mogę się zalogować

Facebook connect Google+ connect zaloguj się
  • Kuchnia
    • Przepisy
    • Porady
    • Inspiracje
    • Osobowości
    • Słownik kulinarny
    • Akcesoria kuchenne
    • Gadżety
    • Ciekawostki
  • Restauracje
    • Restauracje rekomendowane Polska i świat
    • Jak rozpoznać dobrą restaurację?
  • Dom i Wnętrza
    • Inspiracje
    • Porady
  • Śladami Smaków
    • Podróże
    • Moje odkrycia
    • Smaki regionów
    • Smaki, które podbiły świat
    • Smak na kulturę
  • Wydarzenia
    • 1 czerwca zjedz i wesprzyj młodzież! Przyłącz się
    • Konkurs Nowa odsłona Pana Łososia
    • Raj dla dzieci w Południowym Tyrolu
    • Polska uczta w londyńskiej restauracji Jamiego Oli
    • Kucharze dzieciom
    • Poczuj „smak” Berlina w Warszawie
    • ZARABIAJ NA KAWIE, warsztaty Segafredo Zanetti
    • Przygotuj się do Świąt w Południowym Tyrolu
    • Gęsina na św. Marcina
    • Polecamy
    • Komentarze
    • Smaki życia gwiazd
    • Konkurs
  • O mnie
      • Sklep
        • Ceny
        • Koszyk 0.00 PLN
      • profil
        • Dodaj przepis
        • Moje przepisy
        • Moje zakupy
        • Ustawienia
        • Schowek
        • Pytanie do Magdy G.
        • Ebook
      • Strona główna »
      • Kuchnia»
      • Przepisy»
      • Macaroni & cheese, czyli amerykańska zapiekanka se

      Macaroni & cheese, czyli amerykańska zapiekanka serowa

      Drukuj

      Przepis Smaków Życia

      • Czas 40 min.
      • Trudność
      • Porcja dla
      makaron pióra lub kolanka 500g
      masło 5łyżek
      mąka 5łyżek
      mleko 500ml
      Cheddar 300g
      śmietana gęsta 150ml
      masło do formy
      sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku
      zdj. shutterstock
      Klasyk kuchni amerykańskiej, makaronowa zapiekanka z sosem serowym może być wykonana z jednym lub dwoma gatunkami sera. Sam cheddar lub na przykład cheddar i mozzarella.

      Ugotować makaron na półtwardo. Zetrzeć ser. Podsmażyć masło z mąką na jasną zasmażkę. Mleko wymieszać ze śmietaną. Wlać do zasmażki, energicznie mieszając. Gotować 5 minut. Dodać ser zostawiając garść do posypania. Doprawić solą, pieprzem i gałką. Przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem. Posypać serem. Zapiekać 20 minut w temperaturze 200 C.

      Tweeter
      

      Najpopularniejsze wpisy

      • 1. Ciasto na naleśniki
      • 2. Biały chłodnik z Podlasia
      • 3. Makaron z cukinią i pieczarkami
      • 4. Jak gotować ryż na sypko
      • 5. Jak gotować młode ziemniaczki?
      • 6. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
      • 7. Podział tuszy wołowej
      • 8. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
      • 9. Ciasto na pizzę
      • 10. Makaron z boczkiem, szpinakiem i śmietaną

      Wydarzenia

      • Spółka Smaki Życi...

        Spółka Smaki Życia oświadcza:

      • Gastro Targ na Ch...

        Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...

      Domowe inspiracje

      • Kawa w filiżance ...

        Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...

      • Erica z Afryki

        Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...

      Śladami smaków

      • Skąd się wzięły f...

        Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...

      • Arbuz, czyli melo...

        Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...

      Co masz w lodówce?

      • Kuchnia
      • Restauracje
      • Dom i Wnętrza
      • Śladami Smaków
      • Wydarzenia
      • O mnie
      • Sklep
      • Reklama
      • POTRAWY WIELKANOCNE
      • profil
      Macaroni & cheese, czyli amerykańska zapiekanka se - Przepisy.Klasyk kuchni amerykańskiej, makaronowa zapiekanka z sosem serowym może być wykonana z jednym lub dwoma gatunkami sera. Sam cheddar lub na przykład cheddar i mozzarella. Macaroni & cheese, czyli amerykańska zapiekanka serowa to przepis, którego autorem jest: Magda Gessler

      Smaki Życia na Facebooku

      Smaki Życia

      Kontakt

      Newsletter smaków życia

      Bądź z nami wszędzie tam gdzie jesteś i zapisz się do naszego newslettera

      Rezygnuję

      Witaj
      Od teraz spodziewaj się najświeższych nowości ze strony Smaki Życia.

      Rezygnuję

      Jeżeli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, zaloguj się i zrezygnuj z subskrypcji.

      Witaj
      Aby zrezygnować z newslettera Smaki Życia naciśnij przycisk "Rezygnuję". W przeciwnym wypadku - Anuluj.

      Rezygnuję

      polityka prywatności

      Copyrights 2022 Smaki Życia.