- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron penne | 500g |
fenkuły | 1 |
twarda feta | 250g |
papryczka chili czerwona, świeża | 1 |
oliwa | 5łyżek |
sól, cukier, pieprz | |
makaron | 500g |
Bób ugotować w osolonej i lekko posłodzonej wodzie. Przelać zimną wodą, obrać. (W tym momencie najgorsze już mamy za sobą!) Obrać fenkuł, pokroić w piórka. Ugotować makaron. Rozgrzać oliwę w głębokiej patelni. Zeszklić fenkuł, dodać chili. Wsypać na patelnię obrany bób i makron. Wlać 2-3 łyżki wody z gotowania makaronu. Posolić. Przykryć i dusić 2-3 minuty. Rozłożyć makaron na talerze, posypać pokruszoną lub pokrojona fetą i świeżo zmielonym pieprzem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...