Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. Truskawki umyć. Połowę z nich utrzeć, bądź zmiksować na płynną masę, zaś drugą połowę pokroić na kawałki. Ser zetrzeć na małych oczkach. Ugotowany, ciepły makaron, posypać serem, polać masą truskawkową, wrzucić kawałki truskawek i przyozdobić listkami bazylii.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron rurki | 400 g |
truskawki | 1 kg |
ser żółty w kawałku | 200 g |
bazylia | kilka listków |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...