- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron wstążki | 500g |
szparagi zielone | ok. 16 sztuk |
bób | 500g |
dymka | 2 |
cukier | 1/2 łyżeczki |
oliwa | 1/4 szklanki |
masło | 2 łyżki |
sól | |
kozi twaróg | 200g |
Szparagi pokroić na kawałki. Główki odłożyć. Resztę ugotować. Dymkę pokroić w plasterki. Ugotować makaron. Ugotować bób w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Obrać bób. Na dużej patelni rozgrzać oliwę z masłem. Zeszklić dymkę, dodać szparagi. Podsmażyć. Po 2 minutach dodać bób. Wymieszać zawartość patelni z makaronem. Posypać kozim twarogiem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...