Magda Gessler - Smaki życia
Zaloguj się Rejestracja Kontakt
  • Usuń
  • Zmień
Zapisz
Witaj »
  • Zobacz profil
  • Zakupy
  • Przepisy
Wyloguj się

Witaj

Zaloguj się lub utwórz konto

Mam konto ale nie mogę się zalogować

Facebook connect Google+ connect zaloguj się
  • Kuchnia
    • Przepisy
    • Porady
    • Inspiracje
    • Osobowości
    • Słownik kulinarny
    • Akcesoria kuchenne
    • Gadżety
    • Ciekawostki
  • Restauracje
    • Restauracje Magdy Gessler
    • Restauracje rekomendowane Polska i świat
    • Jak rozpoznać dobrą restaurację?
  • Dom i Wnętrza
    • Inspiracje
    • Porady
  • Śladami Smaków
    • Podróże
    • Moje odkrycia
    • Smaki regionów
    • Smaki, które podbiły świat
    • Smaczne filmy
  • Wydarzenia
    • Konkurs Nowa odsłona Pana Łososia
    • Raj dla dzieci w Południowym Tyrolu
    • Polska uczta w londyńskiej restauracji Jamiego Oli
    • Kucharze dzieciom
    • Poczuj „smak” Berlina w Warszawie
    • Przygotuj się do Świąt w Południowym Tyrolu
    • Gęsina na św. Marcina
    • Polecamy
    • Magda Gessler komentuje
    • Smaki życia gwiazd
    • Konkurs
  • O mnie
      • Sklep
        • Ceny
        • Koszyk 0.00 PLN
      • profil
        • Dodaj przepis
        • Moje przepisy
        • Moje zakupy
        • Ustawienia
        • Schowek
        • Pytanie do Magdy G.
        • Ebook
      • Strona główna »
      • Kuchnia»
      • Przepisy»
      • Marokańskie naleśniki z tysiącem dziur

      Marokańskie naleśniki z tysiącem dziur

      Drukuj

      Przepis Smaków Życia

      • Czas 35 min.
      • Trudność
      • Porcja dla
      semolina 500 gram
      mąka pszenna 180 gram
      swieże drożdże 15 gram
      cukier szczypta
      letnia woda
      sól
      masło klarowane
      miód
      Przepis na marokańskie naleśniki, które smaży się tylko z jednej strony. Dodatek drożdży powoduje, ze na ich powierzchni powstaje tysiące małych dziur. Podawane na gorąco z masłem i miodem to wspaniała propozycja na śniadanie lub deser.

      W odrobinie wody rozrabiamy drożdże z cukrem i łyżką mąki. Odstawiamy aż zaczną pracować. Mąkę mieszamy z semoliną i przesiewamy. Dodajemy drożdże, sól i stopniowo wodę. Ciasto powinno mieć konsystencje śmietany. Na patelni rozpuszczamy masło klarowane i wylewamy ciasto. Naleśniki powinny być dość grube. Smażymy je tylko z jednej strony. Z wierzchu ciasto nie powinno się kleić. Podawać na ciepło z masłem i miodem. 

      Tweeter
      

      Najpopularniejsze wpisy

      • 1. Ciasto na naleśniki
      • 2. Pascha wielkanocna
      • 3. Ciasto na pizzę Magdy Gessler
      • 4. Barszcz biały wielkanocny
      • 5. Placki ziemniaczane
      • 6. Tradycyjna zupa ogórkowa
      • 7. Pasztet domowy
      • 8. Pascha Magdy Gessler
      • 9. Kotlety mielone Magdy Gessler
      • 10. Barszcz ukraiński

      Wydarzenia

      • Gastro Targ na Ch...

        Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...

      • Studia Kultura Ku...

        Jedzenie staje się obiektem badań naukowych nie tylko pod względem wartości odżywczych i zdrowotn...

      Domowe inspiracje

      • Kawa w filiżance ...

        Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...

      • Erica z Afryki

        Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...

      Śladami smaków

      • Skąd się wzięły f...

        Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...

      • Arbuz, czyli melo...

        Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...

      Co masz w lodówce?

      • Kuchnia
      • Restauracje
      • Dom i Wnętrza
      • Śladami Smaków
      • Wydarzenia
      • O mnie
      • Sklep
      • Reklama
      • POTRAWY WIELKANOCNE
      • profil
      Marokańskie naleśniki z tysiącem dziur - Przepisy.Przepis na marokańskie naleśniki, które smaży się tylko z jednej strony. Dodatek drożdży powoduje, ze na ich powierzchni powstaje tysiące małych dziur. Podawane na gorąco z masłem i miodem to wspaniał Marokańskie naleśniki z tysiącem dziur to przepis, którego autorem jest: Magda Gessler

      Smaki Życia na Facebooku

      Smaki Życia

      Kontakt

      Newsletter smaków życia

      Bądź z nami wszędzie tam gdzie jesteś i zapisz się do naszego newslettera

      Rezygnuję

      Witaj
      Od teraz spodziewaj się najświeższych nowości ze strony Smaki Życia.

      Rezygnuję

      Jeżeli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, zaloguj się i zrezygnuj z subskrypcji.

      Witaj
      Aby zrezygnować z newslettera Smaki Życia naciśnij przycisk "Rezygnuję". W przeciwnym wypadku - Anuluj.

      Rezygnuję

      polityka prywatności

      Copyrights 2018 Smaki Życia. Created by HOQS