Bułki przekroić na połówki. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach (szybciej rozpuści się) i umieścić na bułkach. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i wrzucić na patelnię w celu podsmażenia. Tak przygotowane umieścić na mini pizzach. Pomidora pokroić w plasterki i ułożyć na wierzchu. Tak przygotowane danie wstawić do rozgrzanego piekarnika (200C) na kilka minut do momentu, aż ser nie rozpuści się. Wyjąć i posypać listkami świeżej bazylii. Najlepiej smakuje ciepłe.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
bułka pełnoziarnista | 4 szt |
ser żółty w kawałku | 250 g |
pomidor | 1 szt |
kiełbasa | 1 pęto |
pieczarki | 100 g |
świeża bazylia | garść |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...