mini pizze

  • Czas 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
bułka pełnoziarnista 4 szt
ser żółty w kawałku 250 g
pomidor 1 szt
kiełbasa 1 pęto
pieczarki 100 g
świeża bazylia garść

Bułki przekroić na połówki. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach (szybciej rozpuści się) i umieścić na bułkach. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i wrzucić na patelnię w celu podsmażenia. Tak przygotowane umieścić na mini pizzach. Pomidora pokroić w plasterki i ułożyć na wierzchu. Tak przygotowane danie wstawić do rozgrzanego piekarnika (200C) na kilka minut do momentu, aż ser nie rozpuści się. Wyjąć i posypać listkami świeżej bazylii. Najlepiej smakuje ciepłe.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.