- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
por | 1 |
ogórki świeże gruntowe | 500g |
marchewka | 2 |
szynka gotowana | 200g |
kalarepy | 3 |
śmietnka kremówka | 200ml |
bulion drobiowy | 1,5 litra |
gałka muszkatołowa | ćwierć łyżeczki |
zioła do dekoracji (koperek, bazylia, natka) | |
sól i pieprz | |
Zostawić 1 ogórek do dekoracji. Resztę warzyw pokroić w kostkę. Pokroić w kostkę szynkę. Zalać warzywa (bez ogórków) bulionem i gotować do miękkości. Dodać ogórki zagotować. Wlać śmietankę, wrzucić pokrojoną szynkę, doprawić gałką, sola i pieprzem. Zagotować. Podawać z dodatkiem świeżego pieczywa i tartego parmezanu.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...